Poslovno-privredni objekat / Farma – Brčko

Prodaje se (mogućnost izdavanja) farma za tov svinja i drugih životinja, kapaciteta 800 komada.

Opis

Prodaje se (mogućnost izdavanja) farma za tov svinja i drugih životinja, kapaciteta 800 komada. Farma se nalazi na teritoriji Distrikta Brčko, u selu Krbeti, pored glavnog puta.

U okviru objekta (1272 m2), pored prostora za tov svinja, postoje i tri silosa za skladištenje žitarica, dvije garaže kao i kancelarijski prostori i prostor namijenjen za radnike. Parcela na kojoj je smješten objekat (5940 m2) ima direktan pristup na regionalni put Brčko-Ražljevo, kao i veliki parking prostor. Posjeduje zaseban bunar dubine 50 m. U neposrednoj okolini farme nalazi se i oko 40 ha obradivog zemljišta, koje se također može iznajmiti zajedno sa farmom.

*Napomena: Na teritoriji Brčko Distrikta na godišnjem nivou moguće je ostvariti da turnusa po 800 komada tovljenika sa dobitkom podsticaja u iznosu od po 40,000 KM za svaki turnus, tj. 80,000 KM godišnje. Postoji mogućnost dogovora i zajedničkog ulaganja u tov svinja sa trenutnim vlasnikom, kao i za sve druge vrste dogovora, s obzirom na vlasnikovo iskustvo u ovoj oblasti proizvodnje.