Biznis Market učestvovao u radionici tokom dvodnevnog seta „Poduzetnička sinergija“

U prelijepom ambijentu hotela „Monti“ na Igmanu, poduzetnici sa područja općine Novi Grad Sarajevo imali su priliku za umrežavanje i razvoj vještina tokom dvodnevnog seta radionica „Poduzetnička sinergija“.

Ove radionice organizovane su okviru projekta „Lokalno partnerstvo za aktivaciju i integraciju nezaposlenih na tržište rada“ koga provodi Općina Novi Grad Sarajevo, kao nosilac Projekta u saradnji sa partnerskim institucijama i organizacijama iz Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Novi Grad Sarajevo. Ovaj projekat finansijski podržava Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR), u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II (LEP II)”.

Ispred agencije Biznis Market radionicu je držao vlasnik agencije, Alem Husejnović, koji je u uvodu poručio:

“Zamislite svoj biznis kao sjeme zasađeno u ogromnom polju. Marketing je sunčeva svjetlost, voda i džubrivo koji pomažu tom sjemenu ne samo da nikne već i da procvjeta u veliku, sjajnu i plodnu biljku. Marketing je pokretač koji gura vaše poslovanje naprijed, njime se ističete i pronalazite svoje kupce.

Dobar marketing nije samo prodaja proizvoda ili usluge; njime pravite uvjerljivu priču. Cilj je da stvorimo emociju kod kupca, izazvati ga na različite načine da nas se sjeti kada mu treba ono što nudimo.

U masi biznisa, konkurencije, dugoročno ne pobjeđuje onaj najglasniji; nego onaj koji radi planski i konstantno. Marketing je sredstvo kojim to postižemo, koji nam pruža povratnu informaciju i ne samo čuva da opstanemo, nego i rastemo.”

Radionice su vodili:

  • Lajla Ćesko, vlasnica Agencije za promociju THE VOICE – Radionica: Govor koji ostavlja trag – Tajne sigurnog javnog nastupa;
  • Maja Čvoro, vlasnica Psihoterapeutskog savjetovališta HOLOS – Radionica: Moć svjesnosti – vaša prva firma ste vi;
  • Dennis de Silva, vlasnik frizerskih salona i proizvođač preparata za njegu kose DENNY D’ SILVA – Hair Care – Radionica: Stvaranjem navika i discipline do većih ciljeva i boljeg poduzetništva;
  • Maja Topčagić, vlasnica fotografkog studija MAJA TOPCAGIC – Radionica: Osnovi fotografije;
  • Alem Husejnović, vlasnik marketinške agencije  BIZNIS MARKET – Radionica: Marketing za startape.

Inicijator i organizator događaja, Udruženje trenera CEFE BiH nastojalo je kroz niz interaktivnih radionica i prezentacija, ponuditi poduzetnicima korisne i praktične alate i smjernice iz oblasti marketinga, finansija i bankarskih usluga, kao i osnova fotografije i vještina javnog nastupa i drugih vještina potrebnih za samousavršavanje i unaprjeđenje poslovanja. Sve ove radionice za cilj su imale poboljšanje vještina i znanja sudionika o dostupnim P2P (peer to peer) uslugama i proizvodima, kao i vanjskim poslovnim uslugama.